Articles

ХУМАНИТАРНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР

Details

ХУМАНИТАРНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР

Кадетско првенство Земуна 2014

 

Кадетско првенство Земуна у организацији ош Мајка Југовића и шк Нестор и шк Глига, одиграно је 24. и 25. маја  и имало је хуманитарни карактер. Учествовало је 67 такмичара из 11 основних школа Земуна при чему су одиграна два одвојена турнира. Радна субота је спречила масовније учешће ученика појединих основних школа.

Код дечака је победио Милош Жарковић (ош „Гаврило Принцип) са 9 поена из девет партија. Друго место је заузео Александар Демић (ош „Лазар Саватић) са 7,5 поена колико је имао и гост Милошевић Милош. Код девојчица је победила Катарина Несторовић (ош „Гаврило Принцип) са такође свим добијеним партијама. Друго место је освојила Стојановић Лола (ош Мајка Југовића) са 7,5 поена а треће је заузела Јанковић Ања (ош Светозар Милетић) са 6,5 поена.

Са највише такмичара је наступила основна школа „Гаврило Принцип“, укупно 20 при чему су ученици ове школе победници оба турнира. Ош „Соња Маринковић“ је наступила са  15 а школу домаћина је представљало 13 такмичара. 

ОШ „ Мајка Југовића се показала као одличан домаћин при чему је обезбедила освежење током турнира и вредне награде за све такмичаре: пехаре за победнике, медаље и дипломе.